Deborah

"Ergens brengt deze tijd ook iets moois met zich mee."

Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

Deborah Rendering-Ebbers
Woonplaats: Lichtenvoorde
Stituatie: 1e verjaardag Davi

We hadden al het idee om de eerste verjaardag van ons jongste mannetje, Davi, klein te vieren. Maar zo klein was nou ook weer niet de bedoeling. Eind vorig jaar werd ontdekt dat ik een knobbeltje in m’n borst had, het bleek borstkanker. Ik word hier op dit moment voor behandeld en het ziet het er allemaal positief uit, alleen ben ik hierdoor wel wat vatbaarder en zijn we dus extra voorzichtig met het fysieke contact met anderen. Dus ja, dat betekent een heel bescheiden feestje voor Davi. Maar het gaat zeker feestelijk worden. We gaan samen met z’n grote broer Jelte een feestmuts maken en een taart bakken.

Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

Deze periode plaatst voor ons dingen dubbelop in perspectief. Zowel mijn gezondheid, als de coronacrisis. Het maakt dat we nog meer in het moment leven dan normaal. Ik had voorheen weleens het gevoel alsof de tijd me inhaalde en dat er zoveel moet. Nu voelt het een beetje als een adempauze. De tijd lijkt stil te staan en je gaat weer nadenken over de dingen die er echt toe doen. Samenzijn met familie en vrienden. Ook al kunnen we nu niet fysiek samenzijn, wij voelen ons heel erg gesteund door alle lieve berichtjes, belletjes en kaartjes en ik kreeg deze week zelfs brownies opgestuurd van een vriendin, zodat we op afstand samen wat lekkers konden eten bij de koffie. Andersom knutsel ik samen met de jongens ook van alle leuks in elkaar om weer naar anderen op te sturen. Daarnaast vullen we de tijd met hutten bouwen, verven, dansen en heel veel lachen en grapjes maken.

"Ik vind het belangrijk voor ze om straks ook terug te kunnen zien dat niet alles vanzelfsprekend is en dat dit het leven juist extra mooi maakt."

Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Natuurlijk heb ik wel zorgen, vooral of mijn behandelingen volgens plan kunnen blijven lopen. Maar over het algemeen vind ik deze periode eigenlijk ook heel gezellig. Ik wil niet in het drama blijven hangen en ben samen met vriendinnen zelfs alweer leuke plannen aan het maken voor de zomer. Ik heb zo’n idee dat de zon dan extra lekker zal schijnen. Waarom ik mijn verhaal graag wil delen? Nou, omdat de jongens nu nog te jong zijn om te begrijpen wat er allemaal gebeurt, maar ik vind het belangrijk voor ze om straks ook terug te kunnen zien dat niet alles vanzelfsprekend is en dat dit het leven juist extra mooi maakt. Samen komen we overal doorheen.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre