Wie ik ben

Anja Onstenk

Fotograaf en creatief onderneemster die graag de handen uit de mouwen steekt. Die gek is op aanpakken, verbinden en organiseren. Een Achterhoekse die houdt van de wereld. 

Ik hou van normaal doen of soms juist lekker dwars. Van kansen creëren en mensen om me heen. Ik hou van huisje, boompje, beestje en tegelijk juist helemaal niet.

 

verbinder. ontdekker. trotse tante. doener.

anja onstenk
Online-20201211015-ReggyPhotography

Wat ik doe

fotograferen. CREEéREN. verbinden. organiseren.

De rode draad in het werk dat ik doe is resultaat boeken met creativiteit, meestal door middel van beeld, beleving en verbinding. Naast mijn werk als fotograaf werk ik ook voor Gemeente Oost Gelre en Promotie Lichtenvoorde als event coördinator. 

Als iemand een goed idee heeft en deze met mij deelt, ga ik vaak direct aan. Heb meteen een beeld bij hoe iets er uit kan komen te zien en op welke manier we daar zouden kunnen komen. Dat enthousiasme i.c.m. mijn veelzijdigheid is dan ook niet alleen een heel sterke kant van mij, af en toe ook een beetje een valkuil. Maar hee, uitdaging moet je houden! 

Aangezien stilzitten niet echt mijn ding is, al leer ik het wel steeds beter, doe ik naast mijn werk ook nog andere leuke dingen. Zo ben ik vrijwilligster -tevens medeoprichter- van het leukste festival van de Achterhoek, het Over De Top festival. Ik kan onwijs genieten van een wandeling in de natuur -met of zonder podcast- maar ook zeker van een borrel in de kroeg of op het terras met vrienden. 

Persoonlijk project

mantelzorg gezinnen in beeld

Toen in 2014 mijn vader een hersenletsel kreeg en compleet afhankelijk van ons werd, maakte ik kennis met de term ‘mantelzorger’.  Tot die tijd stond ik hier eigenlijk nooit echt bij stil. Een wereld die ik niet kende. Een wereld die zeker niet de makkelijkste is. Maar ook zeker een wereld met heel veel liefde, kracht en waardering. Ik besloot dat ik als fotograaf aandacht wilde geven aan deze mensen d.m.v. documentaire reportages. 

Gijs en Mees 72dpi-023