Wie ik ben

Anja Onstenk

Fotograaf en creatief onderneemster die graag de handen uit de mouwen steekt. Die gek is op aanpakken, verbinden en organiseren. Een Achterhoekse die houdt van de wereld.

Samen met mijn vriend Roel woon ik in Lichtenvoorde. In mijn 37-jarige leven heb ik al veel geleerd en mogen zien. Vaak vrolijk, mooi en prachtig, helaas soms ook pijnlijk en verdrietig. Ik hou van normaal doen of soms juist lekker dwars. Van kansen creëren en mensen om me heen. Ik hou van huisje, boompje, beestje en tegelijk juist helemaal niet.

verbinder. ontdekker. trotse tante. doener.

anja onstenk
Online-20201211015-ReggyPhotography

Wat ik doe

fotograferen. CREEéREN. verbinden. organiseren.

De rode draad in het werk dat ik doe is resultaat boeken met creativiteit, meestal door middel van beeld, beleving en verbinding. Naast mijn werk als fotograaf werk ik ook voor Gemeente Oost Gelre en Promotie Lichtenvoorde als event coördinator. 
Aangezien stilzitten niet echt mijn ding is, al leer ik het wel steeds meer, doe ik naast mijn werk ook nog andere leuke dingen. Zo ben ik vrijwilligster -tevens medeoprichter- van het leukste festival van de Achterhoek, het Over De Top festival. Ik kan onwijs genieten van een wandeling in de natuur -met of zonder podcast- maar ook zeker van een borrel in de kroeg of op het terras met vrienden. 

Persoonlijk project

mantelzorg gezinnen in beeld

Toen in 2014 mijn vader een hersenletsel kreeg en compleet afhankelijk van ons werd, maakte ik kennis met de term ‘mantelzorger’.  Tot die tijd stond ik hier eigenlijk nooit echt bij stil. Een wereld die ik niet kende. Een wereld die zeker niet de makkelijkste is. Maar ook zeker een wereld met heel veel liefde, kracht en waardering. Ik besloot dat ik als fotograaf aandacht wilde geven aan deze mensen d.m.v. documentaire reportages. 

Ik, Anja Onstenk, vind het belangrijk om de kijker inzicht te geven in de daadwerkelijke beleving en ervaring van deze mensen. Door mijn eigen ervaring als mantelzorger weet ik dat het vaak anders is dan de buitenwereld denkt. Ook wil ik mantelzorggezinnen een extraatje geven. Omdat ze het verdienen!

Documentaire Familiefotografie Achterhoek

eigen werk

het gevoel dat ik ervaar leg ik vast

Als fotograaf maakte ik altijd al foto’s. Dit begon zoals bij vele fotografen met het fotograferen in de natuur. Een ideale plek om te kijken wat je met je camera kan. Voor mij is het ook altijd een fijne plek om even mijn hoofd leeg te maken. De ene keer met, de andere keer zonder camera. De momenten dat ik mijn camera bij me heb probeer ik vaak mijn gevoel vast te leggen. De ene keer eenvoudig en somber de ander keer chaotische en kleurrijk. Een deel van dit werk is te koop en kan je zien bij Society 6. Wil jij wat kopen maar dit liever via mijzelf regelen? Stuur dan een berichtje!