Hoe & wat

waar je rekening mee mag houden

Het doel van de fotoreportage is natuurlijk om jezelf en jouw verhaal te laten zien. Ik vind het daarom belangrijk dat je jezelf blijft. En ja, de een staat makkelijker op de foto dan de ander, maar geloof mij, iedereen kan goed op een foto staan. Vind je het lastig, nemen we gewoon wat langer de tijd.   Om het je wat makkelijker te maken heb ik hieronder een handige checklist voor je samengesteld. Misschien zal niet alles van toepassing zijn voor jou, maar sommige mensen vinden het prettig te hebben.

Kleding & accessoires

Ik zal altijd zeggen dat je vooral jezelf moet blijven en aan moet trekken waar jij je goed in voelt. Wel vraag ik je er extra aandacht aan te besteden en bewuster over na te denken. Dit geldt ook voor evt accessoires en make-up, ook dat moet bij jou passen maar mag voor de shoot net dat beetje extra aandacht krijgen.  

kleding

Zorg ervoor dat je kleding draagt waar jij je goed in voelt. Graag geen schreeuwerige kleuren als dit niet bij het bedrijf past. Verder liever geen tekst of opvallende prints. 

accessoires

Niet voor iedereen van toepassing maar als je hebt, neem persoonlijk accessoires mee.  Spulletjes die echt bij jou passen en die laten zien wie jij bent. 

 

verzorging

Ik ben zelf niet bepaald van het ’tutten’ maar ik weet wel dat het belangrijk is om hier extra aandacht aan te besteden voor een shoot. Het geeft je een extra goed gevoel tijdens de shoot!  

laat jezelf zien!

De meeste mensen -net als ik zelf- vinden het niet heel prettig om voor de camera te staan. Vaak gaat dit er om dat je ineens alle aandacht krijgt en de ogen op jou gericht zijn. Wees gerust, ik zorg dat het op ontspannen manier gaat. We gaan er samen een wat leuks van maken. Om je toch een beetje ‘geestelijk’ voor te bereiden heb ik hieronder nog wat tips voor je. 

relax en ontspan

Ga er maar vanuit dat het een leuke shoot wordt, ontspannen met een bakje koffie of thee -met wat lekkers natuurlijk- op een leuke locatie. Fijne gesprekken, nieuwe inzichten, creatieve uitspattingen, gekke bekken, alles komt voorbij tijdens de shoot. 

houding

Natuurlijk help ik je tijdens de shoot om de juiste houding te pakken. Maar het is altijd goed inspiratie op te doen. Kijk eens naar je moodboard bijvoorbeeld. Hoe staat of zit de persoon en waar zijn de handen? Het zal je helpen tijdens de shoot.  

laat jezelf zien

We focussen ons tijdens de fotoshoot vooral op jou, best spannend allemaal want je wilt leuk en ontspannen in beeld. Het is daarom belangrijk dat jij je jezelf blijft en je goed voelt. Een positieve mindset straalt. Wees trots op jezelf en laat zien waar jij voor staat!

Leuk! Je bent er nu helemaal klaar voor.
Toch nog vragen? Laat het me weten!