fotoreportage

samen voor het beste resultaat

Je weet dat je nieuwe beelden nodig hebt, misschien wel een hele beeldbank, maar eigenlijk weet je niet helemaal hoe je dat moet aan gaan pakken. Herkenbaar? Geen probleem, ik help je graag! Als fotograaf vind ik het super fijn om op tijd betrokken te worden bij het proces. Niet alleen kan ik mijn organisatie-skills dan inzetten, ook kan ik dan veel beter aanvoelen wat de wensen zijn en leer ik het bedrijf ook meteen een beetje kennen. Niet alleen ik het bedrijf en de mensen,  maar ook andersom. En dat werkt weer positief tijdens de shoot. Dat er niet een vreemde tegenover je staat met een camera zeg maar. 

hoe werk ik?!

en wat mag je verwachten

kennismaking

Ik kom graag kennis maken en een kijkje nemen. Hierdoor weet ik goed wat ik kan verwachten tijdens de shoot, leer ik het bedrijf een beetje kennen en kan ik veel beter aanvoelen wat jullie wensen zijn. 

shotlist

Naar aanleiding van mijn bezoek en ons gesprek maak ik een shotlist op maat. Dat wil zeggen dat ik een lijst maak waarin duidelijk staat welke beelden we willen gaan maken en wat hiervoor nodig is.

PLANNING

Nu helder is wat er in beeld gebracht moet worden, kunnen we een datum prikken. Vervolgens kunnen we de juiste locaties vragen en de mensen benaderen die nodig zijn tijdens de shoot. 

REPORTAGE

Dan is het tijd voor de reportage! Afhankelijk van wat er in beeld gebracht moet worden, ga ik óf alleen op pad óf met iemand van jullie die helpt bij de organisatie ter plekke. Dit is in overleg. 

shotlist

Daarna is het voor mij tijd om achter het beeldscherm te gaan zitten, een selectie te maken van alle beelden en deze vervolgens na te bewerken. 

Ik doe niet aan beperkt aantal, dus je ontvangt er ruim voldoende zodat vormgevers ruim de keuze hebben welke ingezet moeten gaan worden. 

oplevering

Jullie ontvangen van mij, binnen drie weken na de shoot, een ruime selectie aan beelden, zowel in HR of LR formaat. Deze zet ik ook voor je in een online album. Handig om te delen met collega’s die ook graag zien hoe de foto’s geworden zijn. 

Kleding & accessoires

Ik zal altijd zeggen dat je vooral jezelf moet blijven en aan moet trekken waar jij je goed in voelt. Wel vraag ik je er extra aandacht aan te besteden en bewuster over na te denken. Dit geldt ook voor evt. accessoires en make-up, ook dat moet bij jou passen maar mag voor de shoot net dat beetje extra aandacht krijgen.  

Verder wil ik je, als het gaat om een bedrijfsreportage, vragen geen schreeuwerige kleding te dragen, of kleding met duidelijke teksten. Dit lijdt namelijk af in het beeld. Verder trek vooral aan waar jij je goed in voelt! 

Een duik in je karakter

met raakvlak

Weet jij (nog) niet wat jouw bedrijf uniek maakt en waarom klanten voor jou kiezen? Lees dan even verder… Om je bedrijf succesvol zichtbaar te maken is inzicht in deze thema’s wat mij betreft namelijk onmisbaar. Duik samen met Raakvlak in je karakter, geef antwoord op deze én andere brandende vragen en word je (weer) bewust van de impact die je maakt en maak jezelf weer trots. Samen leggen we de basis voor jouw zichtbaarheid! Meer weten? Check Raakvlak