personal branding
checklist

voor een ontspannen en leuke fotoshoot

Veel mensen vinden het -net als ik zelf- best spannend en lastig voor de camera. Om het je wat makkelijker te maken en je goed voor te bereiden op deze fotoshoot heb ik hieronder een handige checklist voor je samengesteld. Misschien zal niet alles van toepassing zijn voor jou, maar het is een handig stappenplan zodat je op de dag zelf niet voor verrassingen komt te staan. 

uitstraling & sfeer

Het doel van de fotoshoot is natuurlijk om meer van jezelf te laten zien. Je weet als het goed is inmiddels wat je wilt laten zien en wat voor jou en je bedrijf belangrijk is. De volgende stap is nadenken over welke sfeer je uit wilt stralen. Via onderstaande stappen krijg je ook hierin meer inzicht. 

moodboard

Ik wil je vragen een moodboard te maken op Pinterest. Dit doen we om er achter te komen wat jij graag terug ziet in de beelden die we gaan maken. Super handig! Hierdoor krijg je zelf ook wat meer gevoel bij wat we gaan doen. 

kleuren

Ik ontvang graag een kleurenpalet van je. Welke (basis)kleuren komen terug in jouw website?  Of welke kleuren zou je graag willen zien in jouw uitingen? Pin deze kleuren ook op je moodboard zodat we het geheel bij elkaar zien.

 

props

Persoonlijke items die echt bij jou passen zijn een mooie aanvulling voor de beelden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan je laptop, camera, telefoon, notitieboek, tijdschriften, boeken of wat er dan ook bij je past. Wees creatief! 

Ik vind op de foto gezet worden soms heel ongemakkelijk, maar met Anja werd het een ontspannen en hele leuke middag.

Kleding & accessoires

Ik zal altijd zeggen dat je vooral jezelf moet blijven en aan moet trekken waar jij je goed in voelt. Wel vraag ik je er extra aandacht aan te besteden en bewuster over na te denken. Dit geldt ook voor je accessoires en make-up, ook dat moet bij jou passen maar mag voor de shoot net dat beetje extra aandacht krijgen. Denk in alle gevallen ook eens aan je kleurenpalet, wellicht geeft je dat nog ideeën. 

kleding

Kies voor 2 of 3 outfits en zorg dat hier diversiteit in zit. Denk hierbij ook aan de seizoenen van het jaar, dus lange mouwen en korte mouwen etc. Kijk of je in laagjes kan werken met jasjes en vestjes, dat geeft al snel weer ander beeld. 

accessoires

Niet voor iedereen van toepassing maar als je hebt, neem je accessoires mee. Denk aan sjaaltjes, sieraden, tasjes etc. Spulletjes die echt bij jou passen en die laten zien wie jij bent. Draag je soms een bril en soms lenzen, laat dan beide ook zien. 

verzorging

Ik ben zelf niet bepaald van het ’tutten’ maar ik weet wel dat het belangrijk is om hier extra aandacht aan te besteden voor een shoot. Breng vooraf een bezoekje aan de kapper, manicure of visagist. Het geeft je een extra goed gevoel tijdens de shoot!  

laat jezelf zien!

De meeste mensen -net als ik zelf- vinden het niet heel prettig om voor de camera te staan. Vaak gaat dit er om dat je ineens alle aandacht krijgt en de ogen op jou gericht zijn. Wees gerust, ik zorg dat het op ontspannen manier gaat. We gaan er samen een leuke tijd van maken. Om je toch een beetje ‘geestelijk’ voor te bereiden heb ik hieronder nog wat tips voor je. 

relax en ontspan

Ga er maar vanuit dat het een leuke shoot wordt, ontspannen met een bakje koffie of thee -met wat lekkers natuurlijk- op een leuke locatie. Fijne gesprekken, nieuwe inzichten, creatieve uitspattingen, gekke bekken, alles komt voorbij tijdens de shoot. 

houding

Natuurlijk help ik je tijdens de shoot om de juiste houding te pakken. Maar het is altijd goed inspiratie op te doen. Kijk eens naar je moodboard bijvoorbeeld. Hoe staat of zit de persoon en waar zijn de handen? Het zal je helpen tijdens de shoot.  

laat jezelf zien

We focussen ons tijdens de fotoshoot vooral op jou, best spannend allemaal want je wilt leuk en ontspannen in beeld. Het is daarom belangrijk dat jij je jezelf blijft en je goed voelt. Een positieve mindset straalt. Wees trots op jezelf en laat zien waar jij voor staat!

Leuk! Je bent er nu helemaal klaar voor.
Toch nog vragen? Laat het me weten!