Adriaan

"We hebben iedere dag overleg gehad hoe we in contact blijven met onze leden."

Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

Adriaan Veldboom
Lichtenvoorde
Sportinstructeur Kei-Fit

We merken dat de kinderen er echt aan toe zijn, samen sporten, want ze doen in groten getale mee. Sinds vorige week zijn we gestart met een soort van ‘judo-bootcamp’ lessen voor kinderen tot twaalf jaar. Buiten hebben we een parcours opgezet, zodat we een element erin hebben zitten van samenwerken en competitie. Het is mooi om te zien dat kinderen van verschillende disciplines meedoen. Of ze normaal nou tennissen of dansen, ze hebben gewoon zin om te sporten en je voelt een teamspirit.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Zelf merk ik ook dat mijn lijf er weer aan toe is om weer meer te sporten. Vorige week nam ik een live les body-pump op en ik voelde gewoon dat ik er direct weer energieker van werd. Al mis ik de groep toch wel heel erg. Normaal gesproken zie je iedere week dezelfde gezichten en sommigen zelfs meerdere keren per week. Die interactie met de groep, daar heb ik wel weer zin in. Het is toch een groot deel van je sociale contacten en dat komt dan ineens stil te liggen.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Het gebeurde natuurlijk ook heel abrupt. Ineens hoorden we dat we dicht moesten. Een rare gewaarwording, alsof je in een film zit. We bleven met een klein clubje collega’s nog wel werken, dus dat was fijn. Schoonmaken, schilderen en de dingen die normaal blijven liggen. Daarnaast hebben we iedere dag even overlegd over hoe we in contact blijven met onze leden. We hebben alle leden van onze vier vestigingen persoonlijk een kaartje in de bus gedaan. Het gaat om zo’n vierduizend mensen, dus dat was wel even werk, maar we wilden ze laten weten dat we aan ze denken. De reacties hierop waren heel mooi, mensen hadden het niet verwacht. Ik probeer ook het persoonlijke contact te onderhouden, af en toe een belletje met de kinderen uit m’n judo klas, of met hun ouders. En we hebben ze judo-kleurplaten gestuurd, een kijkdoos en andere spelletjes.

"Misschien wat vaker nee zeggen, onze agenda anders indelen en minder voldoen aan de verwachtingen van anderen.'

Voor mij voelt het goed om de sportlessen voor de kinderen weer op te kunnen pakken en ik hoop dat de andere lessen snel volgen. Wat ik ook hoop, is dat we het erin houden dat we iets minder op de klok leven. Ik merk dat de gejaagdheid eruit is en dat geeft rust in je lijf en je geest. Misschien wat vaker nee zeggen, onze agenda iets anders indelen en minder voldoen aan de verwachtingen van anderen. Dat is wat ik hier van mee wil nemen.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

een steentje bijdragen?

steun ons project met een donatie

Lees jij de verhalen van project BINNENKIJKEN ook graag en zou je willen bijdragen aan ons werk? Te gek, want dat kan nu door een donatie over te maken. Hiermee zijn wij als Zzp’ers enorm geholpen in deze onzekere tijden. Op naar nog veel meer mooie verhalen!