Marijke

"Dat hoef je ons geen twee keer te zeggen. Wij dachten, gaan we doen!"

Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

Marijke, Rein en Dorus
Zieuwent
Raamkunst

De kinderen hadden een opdracht van school om een kunstwerk te maken. Geïnspireerd door een leuk berichtje op Facebook van Tanya Kraan uit Lichtenvoorde, waarin ze liet zien hoe je mooie raamschilderingen kunt maken met je kinderen, ging ik met m’n twee jongste zoontjes aan de slag. Toen het kunstwerk van Dorus en Rein klaar was heb ik er een foto van gemaakt en opgestuurd via de digitale app van school. De juffen reageerden allemaal super enthousiast en eentje zei gekscherend ‘Dorus, wat prachtig! Ik wilde vragen of je kunstwerk even bij mij kon hangen, maar zo te zien wordt dat lastig’.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Dat hoef je ons geen twee keer te zeggen. Wij dachten, gaan we doen! Heel spontaan besloten we bij haar thuis ook een raamschildering te maken. De volgende dag stonden we al bij juf Marion in de achtertuin. Superleuk om even op een andere manier contact te hebben dan alleen maar digitaal. Het is fantastisch hoor, hoe snel de scholen hebben geschakeld en het werk digitaal oppakken. Petje af. Maar elkaar even zien en kunnen kletsen, al is het met een raam ertussen, dat voelt toch wel heel prettig. Dichtbij.

"Hoe goed de scholen het ook hebben opgepakt soms ben je gewoon even vol van alles online doen."

Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
De raamschildering-actie was een speciaal moment voor ons uit het dagelijks leven. Iets wat je normaal niet doet, maar dat is dan weer het leuke van deze tijd. Hoe goed de scholen (de basisschool in Zieuwent waar de jongste twee naartoe gaan en het Marianum waar de twee oudsten les krijgen) het ook hebben opgepakt met alle online programma’s, appjes, lessen via teams en zoveel persoonlijke contactmomenten, soms ben je ook gewoon even vol van alles online doen. Ik merk het ook aan de kinderen, zo langzamerhand missen ze de leerkrachten en vriendjes toch wel. Dus de vrolijkheid die we brachten met het kunstwerk en het plezier wat we er samen in hadden, dat past helemaal bij deze tijd.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

een steentje bijdragen?

steun ons project met een donatie

Lees jij de verhalen van project BINNENKIJKEN ook graag en zou je willen bijdragen aan ons werk? Te gek, want dat kan nu door een donatie over te maken. Hiermee zijn wij als Zzp’ers enorm geholpen in deze onzekere tijden. Op naar nog veel meer mooie verhalen!