Gijs & Mees

Gijs (9) en Mees (7) wonen samen met hun vader en moeder in het buitengebied van Neede. Door meerdere pijnziektes is hun moeder Patricia veelal gebonden aan rustmomenten en een rolstoel. Dat betekent dat zij, zeker buitenshuis, grotendeels afhankelijk is van haar partner en de kinderen. 
Patricia heeft Gijs en Mees opgegeven voor dit project omdat ze de buitenwereld graag wil laten zien hoe het is om als kind mantelzorger te zijn. “Ik vind het goed om te laten zien hoe activiteiten, die voor gewone gezinnen normaal zijn, bij ons anders lopen. Waarbij vooral Gijs veel verantwoording moet nemen”. 

Nadat ik met Patricia onder genot van een kopje thee het een en ander heb besproken, rijden we naar school om de jongens op te halen. Mees, de jongste van het stel kletst maar raak terwijl Gijs, de oudste, nog wat terughoudend is. Hij geeft aan niet graag in de belangstelling te staan. Ik merk tijdens de reportage dan ook dat hij wat meer op de achtergrond blijft, ondanks dat het eigenlijk vooral ook om hem draait. Een bescheiden jongen met een groot verantwoordelijkheid gevoel.

Fijn om te zien hoe zij allen op elkaar zijn ingespeeld, elkaar helpen waar nodig maar dat ieder ook de ruimte voor zichzelf krijgt wanneer dit nodig is.

"Ik hoop dat ze een voorbeeld zijn voor andere kinderen zodat ze trots kunnen zijn."

idee voor een project?

ik ga graag met je in gesprek

Heb jij ook een (maatschappelijk) onderwerp dat je graag in beeld zou willen brengen? Ik ga hierover graag met je in gesprek. Wie weet kan ik je op weg helpen of kunnen we voor elkaar wat betekenen.