Herman & Herma

In 2007 kreeg Herman en spierziekte. Sindsdien is hij aan een rolstoel gekluisterd; hij kan niet meer staan of lopen en heeft een beperkt hand-gebruik. Herma zijn vrouw is hierdoor niet alleen meer zijn partner maar ook zijn mantelzorger. En in dit geval is ze met al haar praktische oplossingen ook nog soort van ergotherapeute voor hem. Ik zie dan ook veel handigheidjes voorbij komen die ze gemaakt heeft om het voor haar en Herman zo makkelijk mogelijk te maken. Neem nou de lepelhouder en de vingervork, hoe mooi dat Herman het op deze manier toch zelf kan. 

Bij ons thuis probeerden we het ook altijd zo makkelijk mogelijk te maken voor mijn vader. Niet alleen voor hem maar ook voor ons zelf. We probeerde er altijd voor te zorgen dat alles bij de hand was. De omgeving zo inrichten dat hij zoveel mogelijk zelfstandig kan doen. Erg belangrijk voor mensen die afhankelijk zijn geworden van een ander. 

Herman doet vrijwilligerswerk bij de Kringloop in Borculo. Het is voor hem erg fijn om onder de mensen te zijn en zich nuttig te kunnen maken. Voor Herma ook prettig wanneer hij de deur uit is, want dan heeft zij de tijd even helemaal voor haarzelf. 

"Ondanks alles zijn we nog steeds gek en gelukkig met elkaar"

idee voor een project?

ik ga graag met je in gesprek

Heb jij ook een (maatschappelijk) onderwerp dat je graag in beeld zou willen brengen? Ik ga hierover graag met je in gesprek. Naast mijn commerciële werk dat ik doe als fotograaf leg ik graag persoonlijke verhalen vast. Wie weet kan ik je op weg helpen of kunnen we voor elkaar wat betekenen.