Bianca

"Soms denk ik weleens dat mensen zich in deze tijd niet meer goed durven voelen, juist omdat anderen zo hard getroffen worden. "

Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

Bianca Klijnsma
Lichtenvoorde/Barlo
Yogastudio

Het ging als een speer met mijn eigen yogastudio. Begin vorig jaar begon ik met yogalessen in een zaal die verwarmd wordt door infrarood panelen. Mensen vonden het heerlijk en binnen korte tijd ging ik van vier naar zeven lessen. Alles zat vol, dus ik stond op het punt om uit te breiden met een docent erbij en toen kwam corona.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Als ik eerlijk ben was mijn eerste gedachte, best lekker even ‘vakantie’. Maar eigenlijk voelde ik geen rust. Ik zag dat andere docenten hun lessen online gingen aanbieden. Dat wilde ik ook wel, maar ik ben heel a-technisch. Toch heb ik doorgezet door twee keer per week facebook live lessen aan te bieden. Dan stond het beeld weer dwars, het geluid weg, het beeld weg. Nu heb ik het aardig onder de knie en vind ik het zelfs leuk om te doen. Ik neem de lessen op en zet ze later ook op YouTube, zodat de mensen in mijn groep ook achteraf nog de lessen kunnen volgen.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

"Persoonlijk geniet ik wel van het vertragen. Ik merk nu pas hoe moe ik was."

Eigenlijk zie ik het online lesgeven nu wel als een kans. In de afgelopen jaren ben ik best druk geweest, van een grote verbouwing naar m’n eigen yoga studio. Allemaal heel leuk, maar ik had weinig rust. Nu merk ik dat ik mijn tijd veel meer in de hand heb. Als ik even een uurtje in de tuin wil zitten met een kop thee, dan kan dat gewoon. Dat gevoel van vrijheid is echt heel fijn. Voor de mensen die getroffen zijn vind ik het echt heel erg, maar persoonlijk geniet ik wel van het vertragen. Ik merk nu pas hoe moe ik was.

Van het gevoel dat we bij elkaar op de lip zitten heb ik gelukkig geen last, al zijn we allemaal veel thuis; mijn man, twee kinderen, twee honden, twee katten en vier kippen. We hebben de ruimte en vermaken ons goed. Mijn man is ook zelfstandige en werkt vanuit huis. Zelf ben ik naast de lessen ook met een online opleiding begonnen om online lessen en programma’s te maken. Ik denk dat zeker in deze tijd yin yoga een hele mooie manier kan zijn voor mensen om meer te ontspannen en de stress los te laten, dus zeker nu wil ik het graag aanbieden. En ik krijg ook wel terug van ‘mijn yogi’s’ dat ze het online eigenlijk wel lekker vinden. Je hoeft de deur niet uit, thuis op je eigen matje, niemand die je ziet. Emotioneel kan yin yoga best wat losmaken, dus dat kan nu veilig in je eigen ruimte.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Soms denk ik weleens dat mensen zich in deze tijd niet meer goed durven voelen, juist omdat anderen zo hard getroffen worden. Ik hoop echt dat mensen goed voor zichzelf blijven zorgen en ook af en toe de tijd nemen om te genieten. Het is zo jammer om je schuldig te voelen als het wel goed gaat. Hoe je je ook voelt, het is allemaal oké. Voor mezelf probeer ik er bewust van te genieten en me niet te veel zorgen te maken voor de toekomst, want financieel is het natuurlijk wel een flinke domper. Dus lekker naar buiten als de zon schijnt, genieten van de rust, een wijntje, dat houdt je ook positief en daar hebben we allemaal iets aan. Het is niet verkeerd om je goed te voelen.

een steentje bijdragen?

steun ons project met een donatie

Lees jij de verhalen van project BINNENKIJKEN ook graag en zou je willen bijdragen aan ons werk? Te gek, want dat kan nu door een donatie over te maken. Hiermee zijn wij als Zzp’ers enorm geholpen in deze onzekere tijden. Op naar nog veel meer mooie verhalen!