Zoë

" Ik weet nog dat we vorig jaar het schoolvoetbal keken en zeiden ‘volgend jaar mogen wij eindelijk."

Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

Zoë Klein Ikink
Lichtenvoorde
Laatste jaar basisschool

In het begin vond ik het eigenlijk wel lekker om ‘vrij’ te zijn van school, maar nu mis ik het toch wel. Vooral het samenzijn met de klas; vriendinnen, vrienden en de juffen. Gelukkig gaan we nu wel iedere week videobellen met de hele klas. De juf vraagt dan bijvoorbeeld wat we in het weekend hebben gedaan. Meestal heeft iedereen veel Netflix gekeken en buiten gespeeld. Wel echt geluk dat het mooi weer is.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Ik zit in groep acht en eigenlijk was dit een heel leuk schooljaar geweest met schoolvoetbal, kamp, de musical. Het schoolvoetbal is nu afgelast, het kamp weet ik eigenlijk nog niet en voor de musical hebben we wel het script opgestuurd gekregen. Het is nog even afwachten of we de musical kunnen gaan doen. Ik hoop het heel erg! Net zoals ik heel erg hoop dat we het schoolvoetbal nog eens kunnen inhalen. Ik weet nog dat we vorig jaar het schoolvoetbal keken en zeiden ‘volgend jaar mogen wij eindelijk.’

"Mijn droom is om op de spoedeisende hulp te werken. Het lijkt me heel mooi om mensen beter te kunnen maken."

Op dit moment probeer ik wel veel te blijven sporten, want ik wil een beetje conditie houden. Ik zit namelijk ook op voetbal en de training gaat nu natuurlijk niet door. Dus ik ga regelmatig skeeleren met vriendinnen. Wel op anderhalve meter afstand. Of ik neem de hond mee. Laatst was ik wel negenenhalve kilometer geweest. Dat vind ik echt lekker. En verder speel ik nu ook wel meer dan gebruikelijk met mijn broertje, Jesse. Normaal spreekt hij altijd veel af met vriendjes, maar nu gaan we ook veel samen tennissen of voetballen in de tuin. Na ons schoolwerk. Meestal is dat met een paar uurtjes al wel klaar.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

Waar ik heel erg naar uitkijk is dat het virus helemaal weg is en dat ik volgend schooljaar op de middelbare school kan beginnen. Mijn droom is om op de spoedeisende hulp te werken. Het lijkt me heel mooi om mensen beter te kunnen maken. Nu kijk ik ook iedere week een programma op RTL5 over de spoedeisende hulp in Amerika. Dan krijgen ze een melding en vind ik het super spannend om te zien wat er gaat gebeuren. Papa en mama en mijn broertje kijken meestal weg als er bloed is, maar ik ben er niet bang voor.


Ik houd het nieuws nu heel goed in de gaten want ik ben nieuwsgierig naar wat er allemaal speelt. Meestal het jeugdjournaal, maar ook de persconferentie van Mark Rutte en het RIVM. Ben wel benieuwd wanneer we weer samen mogen sporten en de scholen weer open gaan. Het enige voordeel van het niet naar school hoeven is dat ik niet om 7 uur al m’n bed uit hoef, maar verder verheug ik me erop iedereen weer te zien.

een steentje bijdragen?

steun ons project met een donatie

Lees jij de verhalen van project BINNENKIJKEN ook graag en zou je willen bijdragen aan ons werk? Te gek, want dat kan nu door een donatie over te maken. Hiermee zijn wij als Zzp’ers enorm geholpen in deze onzekere tijden. Op naar nog veel meer mooie verhalen!