Herman & Herma-068

#voorelkaar

Persoonlijke verhalen van mantelzorgers in berkelland

Omdat mantelzorger zijn niet zomaar iets is, deelt Gemeente Berkelland verhalen middels een reizende expositie. Wanneer je mantelzorger bent, betekent dit dat je -naast werk, studie of gezin- ook nog zorgt voor een dierbare, iemand die jou hard nodig heeft. De invloed op de gewone, dagelijkse dingen is vaak onzichtbaar voor de omgeving. Reden voor Gemeente Berkelland om juist de verhalen van deze mensen eens te delen. Ook de mensen die geen mantelzorger zijn kunnen namelijk wat betekenen. Vraag eens hoe het (echt) met ze gaat of biedt ze hulp aan om ze even wat uit handen te nemen. Om het vol te kunnen houden hebben mantelzorgers ook af en toe tijd voor zichzelf nodig. Vraag eens hoe je helpen kan. Sommige mensen vinden dit lastig. Niet alleen mantelzorgers maar ook zij kunnen in Berkelland terecht bij VoorMekaar.

 

#VoorElkaar
Ik neem je graag mee voor een kijkje in het dagelijkse leven van Gijs & Mees, Herma, Herman & Dinie en Margriet, allen mantelzorgers uit gemeente Berkelland. Met veel liefde ondersteunen, helpen en zorgen zij voor iemand in hun eigen omgeving. Dat doen zij elke dag, elke week, jaar in, jaar uit. Juist die liefde en steun, er altijd voor elkaar zijn, is dan ook hetgeen wat ik in beeld heb willen brengen met mijn foto’s. 

De expositie was in het najaar van 2021 en begin van 2022 te zien in Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede. Op alle locaties zijn in de buitenlucht en vrij toegankelijk. Op de Dag van de Mantelzorger, woensdag 10 november is de expositie geopend in Borculo, in het park naast het gemeentehuis. 

maak kennis met:

ik twijfelde geen moment

Als fotograaf maak ik graag verhalen van de mensen om me heen. Om nu te delen met elkaar maar ook om later op terug te kunnen kijken.

Toen in 2014 mijn vader een hersenletsel kreeg en compleet afhankelijk van mijn moeder mijn zus en mij werd, maakte ik kennis met de term ‘mantelzorger’. Tot die tijd had ik hier nooit echt bij stilgestaan. Een situatie die ik niet kende en die zeker niet de makkelijkste bleek. Maar het was ook een situatie met heel veel liefde, kracht en waardering voor elkaar. Ik besloot dat ik als fotograaf aandacht wilde geven aan deze mensen d.m.v. documentaire reportages. Ik twijfelde dan ook geen moment toen Culturije met de vraag kwam mee te werken aan deze expositie.