Scherm­afbeelding 2022-12-23 om 13.33.36

Merkidentiteit Kaasboerderij Weenink

Een sterk merk communiceert vanuit zijn eigen, unieke kernwaarden. Maar om dat te doen, moet je wel weten wat die kernwaarden zijn. Kaasboerderij Weenink had behoefte aan een duidelijk verhaal naar de consument. Een verhaal dat gebruikt kan worden als kapstok voor uitingen in de winkel, op de boerderij én op de website.

 
220706 Weenink online-048

Meer dan alleen kaas

Wat als je fantastische kaas maakt, maar van branding geen kaas hebt gegeten… Gelukkig heeft ieder zijn eigen talent, en bij Kaasboerderij Weenink bleken ze er zelfs meer dan één te hebben.

Op dit familiebedrijf in Lievelde produceren ze niet alleen fantastische streekproducten; ze weten van een bezoek aan de boerderij ook een heuse belevenis te maken. Samen met broers en eigenaren Johannes en Michiel en hun team doken Eline en ik in de merkidentiteit van Kaasboerderij Weenink. 

Met het hele team

Door middel van interviews en workshops haalden we alle benodigde input naar boven. Het doel daarvan was om de kernwaarden en de Why, How, What van Kaasboerderij Weenink helder te krijgen en om het bedrijfsverhaal en de merkbelofte te kunnen schrijven.

In dit proces betrokken we het hele team van de boerderij. Niet alleen omdat we het bedrijf dan vanuit verschillende oogpunten kunnen bekijken, maar ook omdat de medewerkers zich daardoor meer betrokken voelen bij het verhaal van Kaasboerderij Weenink. En dat is weer van belang om dat verhaal krachtig en geloofwaardig uit te kunnen dragen als bedrijf. Win-win!

Authentiek bedrijfsverhaal

Met veel energie en enthousiasme doken de teamleden, eigenaren en wij in de merkidentiteit van de kaasboerderij. Door middel van een kernwaardenworkshop werd duidelijk dat de boerderij hun bezoekers graag een beleving wil bieden.

Kaas proeven is een beleving, een kijkje nemen in de stallen in de kaasmakerij (wat wij natuurlijk zelf ook gedaan hebben) is een beleving én een kopje koffie op het terras is dat ook. En zijn mensen eenmaal eens op de boerderij geweest, dan komen ze daar heel graag nog eens terug. Daarmee kwamen we op de volgende merkbelofte: 

Kaasboerderij Weenink: een beleving
waar je voor terugkomt!

Karakterschets:
de basis voor al je uitingen

Vanuit de merkbelofte, de kernwaarden en de Why, How, What schreef Eline het bedrijfsverhaal,  maakte Anja enkele beelden. Vanuit hier stelden we de karakterschets voor Kaasboerderij Weenink samen. Een op maat gemaakt document dat het échte verhaal van de kaasboerderij vertelt en dat als basis dient voor de visuele uitwerkingen van het bedrijf. Zo wordt op dit moment de website aangepast, zodat de merkidentiteit in de hele website zichtbaar en voelbaar is.

En dat is pas stap één: ook social media kanalen en de uitingen op de fysieke producten van Weenink, die door heel het land verkocht worden, zullen in een nieuw jasje gestoken worden op basis van deze merkidentiteit.

Zo heeft Kaasboerderij Weenink aan de karakterschets een waardevol document dat de basis vormt voor al hun communicatie-uitingen in de komende jaren.

Previous slide
Next slide