Samen voor het beste resultaat

waar beginnen we?

Je weet dat je nieuwe beelden nodig hebt, misschien wel een hele beeldbank, maar eigenlijk weet je niet helemaal hoe je dat moet aan gaan pakken. Herkenbaar? Geen probleem, ik help je graag! Als fotograaf vind ik het super fijn om op tijd betrokken te worden bij het proces. Niet alleen kan ik mijn organisatie-skills dan inzetten, ook kan ik dan veel beter aanvoelen wat de wensen zijn en leer ik het bedrijf ook meteen een beetje kennen. Niet alleen ik het bedrijf en de mensen, maar ook andersom. En dat werkt weer positief tijdens de shoot. Dat er niet een vreemde tegenover je staat met een camera zeg maar. 

Wat kan je verwachten?

Voor jou is wat je maakt of doet, en hoe je als collega’s met elkaar om gaat, heel vanzelfsprekend. Voor de buitenwereld is dat een ander verhaal. Die willen juist dat kijkje achter de schermen om het bedrijf te leren kennen en sfeer te proeven. Daarom vind ik het belangrijk dat ook het karakter van het bedrijf zichtbaar is. Dus voor ik foto’s kom maken, zal ik vaak eerst vragen naar de waarom en de kernwaarden van je bedrijf. Want juist dat is je onderscheidende factor en maakt het bedrijf uniek. 

kennismaking

Ik kom graag kennis maken en een kijkje nemen. Hierdoor weet ik goed wat ik kan verwachten tijdens de shoot, leer ik het bedrijf een beetje kennen en kan ik veel beter aanvoelen wat jullie wensen zijn. 

shotlist

Naar aanleiding van mijn bezoek en ons gesprek maak ik een shotlist op maat. Dat wil zeggen dat ik een lijst maak waarin duidelijk staat welke beelden we willen gaan maken en wat hiervoor nodig is.

PLANNING

Nu helder is wat er in beeld gebracht moet worden, kunnen we een datum prikken. Vervolgens kunnen we de juiste locaties vragen en de mensen benaderen die nodig zijn tijdens de shoot. 

REPORTAGE

Dan is het tijd voor de reportage! Afhankelijk van wat er in beeld gebracht moet worden, ga ik óf alleen op pad óf met iemand van jullie die helpt bij de organisatie ter plekke. Dit is in overleg. 

Edit

Daarna is het voor mij tijd om achter het beeldscherm te gaan zitten, een selectie te maken van alle beelden en deze vervolgens na te bewerken. 

Ik doe niet aan beperkt aantal, dus je ontvangt er ruim voldoende zodat vormgevers ruim de keuze hebben welke ingezet moeten gaan worden. 

oplevering

Jullie ontvangen van mij, binnen drie weken na de shoot, een ruime selectie aan beelden, zowel in HR of LR formaat. Deze zet ik ook voor je in een online album. Handig om te delen met collega’s die ook graag zien hoe de foto’s geworden zijn. 

Kleding & accessoires

Ik zal altijd zeggen dat je vooral jezelf moet blijven en aan moet trekken waar jij je goed in voelt. Wel vraag ik je er extra aandacht aan te besteden en bewuster over na te denken. Dit geldt ook voor evt. accessoires en make-up, ook dat moet bij jou passen maar mag voor de shoot net dat beetje extra aandacht krijgen.  

Verder wil ik je, als het gaat om een bedrijfsreportage, vragen geen schreeuwerige kleding te dragen, of kleding met duidelijke teksten. Dit lijdt namelijk af in het beeld. Verder trek vooral aan waar jij je goed in voelt!