Claudy

" Als deze tijd me iets laat zien, dan is het hoe fijn ik m’n werk vind "

Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

Claudy Bongers
Lichtenvoorde
Kapsalon, Barbershop & Schoonheidssalon

Een ontploffing toen bleek dat we weer open mochten. Of eigenlijk daarvoor al. De middag voor de persconferentie begonnen om half vier de eerste klanten al te bellen en appen voor een afspraak. Eerst dacht ik nog, vanavond maar even afwachten, maar toen zocht ik het online op en alles leek erop dat we open zouden mogen, dus ik ben gaan inplannen. Ik heb tot twaalf uur ’s nachts achter m’n laptop gezeten. M’n vriend Tom moest me een bordje eten brengen.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre
Ook de dagen erop ging de telefoon non-stop en ik denk dat het al vrijdagavond was voordat het iets rustiger werd. Die zaterdag en zondag hebben we gebruikt om ons ook praktisch gezien voor te bereiden op al onze klanten. We hebben een tent opgebouwd als wachtruimte, waar mensen hun handen kunnen desinfecteren en zelf een kopje koffie of thee kunnen pakken. Verder hebben we onze mobiele barbershop buiten gezet, dus we kunnen ook in het zonnetje knippen. Zo hebben we voldoende plekken. Het geluk is dat onze salon groot is, want we kunnen volle bak draaien en maarliefst 2,5 meter afstand houden van elkaar. Daarnaast hebben we ook nog de pruiken-salon van waaruit we echt apart kunnen zitten als iemand zich daar prettiger bij voelt.
Project Binnenkijken verhalen uit Oost Gelre

"We komen wel wat verknipte kapsels tegen, soms moeten we er ook wel om lachen met de collega’s en dan maken we er weer iets moois van. "

Het is wel heel fijn dat we weer aan de slag kunnen. Niets doen is namelijk echt niet aan mij besteed. In de eerste dagen dat we dicht waren liep ik met m’n ziel onder de arm. Bijna een beetje in rouwstemming. Gelukkig ging dat gevoel ook snel weer weg, onder andere door alle lieve reacties en support van onze klanten. En samen met het team heb ik in tussentijd van allerlei klusjes opgepakt. We hebben de schoonheidssalon en barbershop geschilderd, grote schoonmaak gehouden, de salon anders ingedeeld en veel online trainingen gevolgd. En voor onze klanten hebben wij op onze beurt weer online filmpjes geplaatst met tips om de haren te doen, bijvoorbeeld met mooie opsteekkapsels.

Hoe we ze online ook hebben proberen te helpen, mensen stonden wel echt te springen om weer naar de kapper te gaan. We komen ook wel wat verknipte kapsels tegen of mensen die zelf met de tondeuse aan de slag zijn gegaan. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar soms moeten we er ook wel om lachen met de collega’s en dan maken we er weer iets moois van. We krijgen het nu ook wel te horen hoor, dat mensen zeggen, ‘Nu weet ik weer waarom ik geld uitgeef aan de kapper.’ Hilarisch.
Personal branding fotograaf Lichtenvoorde
De komende tijd zal het nog wel even volle bak blijven. Voor de komende paar weken staan we helemaal vol en werken we ook allemaal lange dagen. De salon is open van 9.30 tot 22.30. Dat gaat wel voor een tijdje, maar het moet geen weken duren want dan kun je het team opvegen. Dus ik heb gezegd, voor zo’n drie tot vier weken doen we het zo en als de druk eraf is gaan we terug naar een normaal rooster. Al betekent dat voor mezelf nog altijd lange dagen. Ik riep al jaren dat ik m’n uren wilde afbouwen, maar dat lukte me nooit. Als deze tijd me iets laat zien, dan is het hoe fijn ik m’n werk vind, dus eigenlijk denk ik niet dat ik straks ga afbouwen. Ik heb teveel zin om weer aan de slag te gaan en ben te ambitieus om het rustig aan te doen. Lekker knallen! Mijn moeder zegt altijd, ‘Het is nog nooit zo duister geweest of het wordt weer licht’. Zo zie ik het ook.

een steentje bijdragen?

steun ons project met een donatie

Lees jij de verhalen van project BINNENKIJKEN ook graag en zou je willen bijdragen aan ons werk? Te gek, want dat kan nu door een donatie over te maken. Hiermee zijn wij als Zzp’ers enorm geholpen in deze onzekere tijden. Op naar nog veel meer mooie verhalen!